Affiches die beklijven zonder te plakken

Gewijzigd 11 juli 2021


Heeft u hem ook door?

Zaterdag 10-7-2021.
Daar gaan we weer. Er zijn besmettingen en die lopen op. Dag na dag na dag. Om mij heen hoor ik collega’s die zich zorgen maken over het aantal bezoekers die ze op hun verjaardag mogen laten komen en of hun vakantie in het buitenland nog wel doorgaat. Braaf gaan ze naar de prikbank, lopen met een mondkapje als ze een PCR test hebben laten doen en verheugen zich erop om uit eten en/of dansen te gaan na het tonen van de DEUG(QR)-CODE. Aan hen zal het niet liggen. Maar er verschijnen donkere wolken aan de lucht volgens Rutte. Als we niet prikken worden we allemaal ziek zegt De Jonge.

Teletekst 10-7-2021,
Er zijn 10.345 nieuwe besmettingen (positief getest) gemiddeld per dag 4471 gevallen gemeld, maar liefst 508 procent meer dan de week ervoor. Nou dat geeft te denken. Dan de stand van zaken op de Ic’s -> 82 coronapatiënten een daling van 4 en er zijn 12 nieuwe patiënten opgenomen waarvan 1 op de IC.
Maar dit alles is zo zorgelijk dat er woensdag 14 juli een ingelast coronadebat plaats zal vinden tijdens het zomerreces. Daags ná de behandeling van de verlenging van de Tijdelijke wet maatregelen COVID-19 door de Eerste kamer. Jawel! De behandeling van de derde verlenging wordt al besproken door de Eerste kamer, de behandeling door de Tweede kamer is reeds gedaan, maar ook daar is wederom geen ruchtbaarheid aan gegeven. Waarom weten wij dit niet?
Indien de verlenging doorgaat dan zitten we tot 1 december met de escapades van Hugo en consorten. Tja, hij heeft die prikjes natuurlijk niet voor niets gekocht. Hij wil niet zoals Ab Klink 7 miljoen vaccins door de wc moeten spoelen zoals na de Mexicaanse griep. Al zal Klink waarschijnlijk wel de bonnetjes hebben bewaard.
Oké, er is dus weer verlenging aangevraagd maar de bevolking was te druk met een moordaanslag (Peter Troll de Vries) en de vermeende vluchtpoging van een crimineel uit de gevangenis in Vught (...). De jongeren gingen dansen nadat ze op aanraden van pretletter Hugo hun shotje spoten en meteen met elkaar het nachtleven indoken. Want dat mocht wel meteen. Ze lopen toch weinig risico om ziek te worden volgens Hugo. Nee ziek worden ze niet, maar ze moeten wel uit- en -te -na testen om te laten zien dat ze niet ziek zijn.

Jelleke


Hitbit Media